Idea Blogu

Jako wyspecjalizowany dietetyk online pomagam ludziom, którzy są sfrustrowani dietą, zmienić ich stosunek do jedzenia poprzez intuicyjny coaching żywieniowy. Uczymy Cię, jak na nowo odkryć radość z jedzenia, nauczyć się odczuwać i szanować sygnały głodu i sytości, na nowo zaufać sobie w kwestii jedzenia i raz na zawsze pożegnać się z niesmaczną dietą.

Pomagamy Ci wyjść z cyklu obżerania i poczucia winy, abyś mógł odebrać całą energię psychiczną, którą wydajesz na myślenie o jedzeniu i swoim ciele, i wykorzystać ten czas gdzie indziej. Pomożemy Ci pielęgnować i rozwijać długoterminowe, zrównoważone zachowania związane z jedzeniem i ruchem, bez potrzeby rezygnacji z wielu przyjemności. Moje plany żywieniowe związane z chorobami pomogły wielu pacjentom wrócić do normalnego sposobu funkcjonowania. Specjalizujemy się w jadłospisach takich jak dieta niedoczynność tarczycy, dieta celiakia oraz wiele innych.

Wierzymy, że każdy chce się odżywiać i dbać o swoje ciało. To jest fakt. A ponieważ jesteś osobą jedzącą i oddychającą, uważamy również, że praca z drugą osobą jest najlepszym sposobem, aby utrzymać Cię na dobrej drodze. Łączymy doskonałe połączenie technologii i ludzkich wskazówek, aby nauczyć Cię dokonywania lepszych wyborów każdego dnia. 

Wierzymy, że każdy chce się odżywiać i dbać o swoje ciało. To jest fakt. A ponieważ jesteś osobą jedzącą i oddychającą, uważamy również, że praca z drugą osobą jest najlepszym sposobem, aby utrzymać Cię na dobrej drodze. Łączymy doskonałe połączenie technologii i ludzkich wskazówek, aby nauczyć Cię dokonywania lepszych wyborów każdego dnia.

Na wczesnym etapie poradnictwa żywieniowego pomagamy w budowaniu podstaw edukacyjnych w dziedzinie nauk o żywieniu. Wiemy, że terminy żywieniowe i naukowe mogą brzmieć jak język obcy. Podczas poradnictwa żywieniowego nasi dietetycy współpracują z Tobą, aby proces uczenia się był ciągły i powtarzalny . Koncepcje opierają się na sobie i mają praktyczne zastosowanie. Pracując z dietetykiem, nauczysz się między innymi: nauki stojącej za budowaniem zbilansowanego posiłku, rozszyfrowania terminów na etykiecie żywieniowej oraz biologicznych wyzwalaczy głodu pokarmowego i sposobów ich przezwyciężenia.